Lunch- / middagsteater - KOM IHÅG! Köp mjölk, skaffa barn

Studion, måndag 25 sept - tisdag 26 sept, kl 12.00

En av estradpoesins okrönta drottningar, Ingela Wall, är tillbaka på lunchteaterscenen.
Denna gång med en underhållande och pricksäker föreställning om att skaffa barn. Betoningen ligger på om det verkligen bara är att ”skaffa” barn. Vi får följa drömmarna, tvivlet och de innersta tankarna kring att vilja, hoppas, vänta och föda barn. Allt färgat av Ingela Walls humor, ordbriljans och vassa iakttagelseförmåga. Det handlar om normer och förväntningar, om rädslor och eufori. Så kära publik välkomna till en välkomponerad mix av god mat, humor, kittlande situationer, allvar, teatermonolog, dikt och stand up, allt i ett – spetsad med den allra bästa estradpoesin.

LÄS MER
BOKA BILJETT


Körsbärsträdgården

Studion, lördag 7 okt, kl 15.00

Blomstrande körsbärsträdgård, yxhugg i fjärran. Inget är mera sig likt. Så ej heller Tjechovs klassiker i Anna Petterssons händer.

Ett turnerande teatersällskap reser runt för att spela Anton Tjechovs klassiska pjäs Körsbärsträdgården. En pjäs där gammalt möter nytt, traditioner står mot förändringar, bevarande mot nyordning.

LÄS MER
BOKA BILJETT


The Metropolitan Opera - Norma

Miklagård, lördag 7 okt, kl 19.00

Folkets Hus och Parker livesänder Bellinis Norma från Metropolitan i New York med Sondra Radvanovsky i huvudrollen. Den 7 oktober 19.00 öppnar den Met-säsongen på våra biografer runt om i Sverige.

LÄS MER
BOKA BILJETT


Danslektionen

Studion, fredag 13 okt - söndag 15 okt, kl 19.00

Han professor, hon dansare. Han överintelligent och svårt med fysisk kontakt. Hon deprimerad och argsint. Två grannar. En dag behöver han hennes hjälp.

LÄS MER
BOKA BILJETT


Zebrafinken

Studion, lördag 21 okt, kl 18.00

Under en säng ligger en pojke och sjunger för sin burfågel, en zebrafink
I en gripande reflektion över skoltidens utanförskap angriper Carlos Romero Cruz examensföreställning från Stockholms Dramatiska högskola områden som identitet, självkänsla och längtan efter att passa in. Genom dragpersonan Carnita Molida hittar Carlos en underhållande och varm ton för att skildra tonårens skörhet, teaterns fristad och en oförstående vuxenvärld.

LÄS MER
BOKA BILJETT


Projekt: Mamma

Studion, söndag 22 okt, kl 15.00

Alexandra Zetterberg Ehn har kritikerrosats för Projekt: Mamma där hon slår upp dörren till sin egen barndom. I rollen som mormodern Margit hanterar hon mästerligt uppgörelsen med sitt förflutna.

LÄS MER
BOKA BILJETT


The Metropolitan Opera - Trollflöjten

Miklagård, söndag 29 okt, kl 15.00

Mozarts mästerverk är en saga för hela familjen. Fågelfångaren Papageno misstas för en hjälte av prins Tamino. Tillsammans får de i uppdrag att rädda den kidnappade prinsessan Pamina från den onde Sarastro. Färgsprakande uppsättning med fantasifulla kostymer och scenografi. Mets Music Director Emeritus James Levine dirigerar Tony Award vinnaren Julie Taymors uppsättning av Mozarts Trollflöjten. Golda Schultz gör sin Met-debut som Pamina med Kathryn Lewek som Nattens drottning.LÄS MER
BOKA BILJETT


Lunch- / middagsteater - Lady Day

Studion, måndag 30 okt - tisdag 31 okt, kl 12.00

Västerbottensteaterns Lady Day om Billie Holiday är en favorit i repris. Föreställningen hade premiär 2015, hundra år efter att Billie föddes. Den fick ett varmt mottagande med idel lovord både från publik och recensenter. Bara i Umeå har den spelats för sju fulla hus.

LÄS MER
BOKA BILJETT


Lunch- / middagsteater - Skräddar Molins berättelser

Studion, måndag 13 nov - tisdag 14 nov, kl 12.00

En av Sveriges mest älskade författare, Torgny Lindgren, gick bort i mars i år. Vi har genom åren fått se många av hans texter gestaltas på scenen inte minst här i Västerbotten. Hans vackra och karga språk präglat av galghumor och bibliska referenser lämpar sig väl för teatern. En av de mest spelade föreställningarna är Gunnar Eklunds Skräddar Molins berättelser som bygger på tre av Torgnys noveller.

LÄS MER
BOKA BILJETT


Var är mitt hem?

Studion, fredag 24 nov, kl 19.00

En sann historia om lycka, krig, flykt och hopp, berättad av huvudpersonen själv
Det går inte en dag utan att dystra rapporteringar om människor på flykt från krigsdrabbade områden tränger sig in på bara skinnet. Hur känns det att vara stämplad som en illegal människa? Hur lätt är det egentligen att starta ett nytt liv i ett nytt land?

LÄS MER
BOKA BILJETT


Dödsdansen

Idun, söndag 10 dec - tisdag 12 dec, kl 18.00

En av höstens stora teaterhändelser inträffar när Mikael Persbrandt, Lena Endre och Thomas Hanzon möts i Strindbergs mästerliga triangeldrama.

LÄS MER
BOKA BILJETT


Lunchteater - Legender

Studion, måndag 15 jan - måndag 29 jan, kl 12.00

Äntligen är det dags för spelmannen och berättaren Thomas Andersson att uppträda på Lunchteaterscenen. Under tre måndagsluncher i januari 2018 ger han sin föreställning Legender. När han ska beskriva den säger han att ”Det blir en föreställning om människor från vår del av världen som prioriterat musiken. Sådana liv kan vara intressant att berätta om… och spela musik ifrån.”

LÄS MER
BOKA BILJETT


The Metropolitan Opera - Luisa Miller

Miklagård, söndag 15 apr, kl 15.00

Mets Music Director Emeritus James Levine dirigerar återuppsättningen av Luisa Miller, som inte har getts på Met sedan 2006. Bondflickan Luisa (Sonya Yoncheva) offrar sin egen lycka i ett försök att rädda livet på sin far (Plácido Domingo).

LÄS MER
BOKA BILJETT


The Metropolitan Opera - Askungen

Miklagård, lördag 28 apr, kl 19.00

Fantastisk scenografi och kostym i Massenets förtrollande opera, som får sin premiär på Met. Joyce DiDonato lägger ännu en roll till sin Met-repertoar som Askungen. Alice Coote är prinsen, Stephanie Blythe den onda styvmodern och Kathleen Kim är féen.

LÄS MER
BOKA BILJETT