Vår bankettmeny! Med stort fokus på ekologiska och närproducerade varor tillagar vi vår meny. Menyn gäller under 2017. En del av tillbehören byts ut efter säsong.

Förrätter

Rödbetsterrin
med saltrostade valnötter samt äppel- och valnötsbröd. Serveras med getostkräm, rödbetspulver smaksatt med chili och krasse

Kryddrimmad lax och forellrom
Serveras med äggulekräm, smörstekta surdegscrumbles med ugnstorkad anjovis och vattenkrassepistou

Terrin på älg och ren
Serveras med hembakt knäckebröd, rabarberchutney samt rosmarininlagda lingon och vårlök


Varmrätter

Ört- och kryddmarinerat ankbröst
med palsternacks- och potatispuré. Serveras med madeirasås med syrlig smak av balsamico, palsternackskrisp och krasse

Grönpepparkryddad kalvrygg
med pancetta- och peccorinopolenta. Serveras med salviasky, rotsakschips samt chutney på päron och fikon

Lättrimmad torskrygg/hälleflundra
(fisksort beroende på tillgång)
Serveras med blomkålsterrin med gröna ärtor och smak av rökt sik, fänkålscrudité, confiterad fänkål, hummersky och potatispuré

Puylinsbiff på sötpotatis och gröna linser
med madeirasås, palsternacks- och potatispuré, palsternackschips och krassesallad


Desserter

Citrontårta
med sablésmulor, sesamflarn, maränger med svarta sesamfrön och citronkola

Ganache av mörk choklad på mandelbotten
Serveras med moccasmörkräm, salta mandlar och havtornskräm

Hallonmousse
med citronkräm, marängberg och citronsnö


Priser

Trerättersmiddag: 420kr

Tvårättersmiddag (för- och varmrätt): 340kr

Tvårättersmiddag (varmrätt och dessert): 325kr

Alla priser är exklusive moms

Vi behöver er beställning senast en vecka innan er middag.


Restaurang Äpplet använder sig av närproducerade och ekologiska råvaror i stor utsträckning och tillgången kan under vissa årstider vara liten. Detta gör att vi förbehåller oss rätten att byta ut en råvara mot en likvärdig om den inte finns att tillgå hos våra leverantörer. Vi värnar om miljön i första hand.

Kontakt restaurang

Kerstin Westman
Bitr. Restaurangchef
090 15 63 10
Mail